Bilbransjen


Bilbransjen er en av Norges største arbeidsgivere og et bransje som utvikler seg i et raskt tempo. De seneste 50 årene har det skjedd store forandringer på teknologifroten spesielt i denne bransjen. Biler i dag er smarte, raske og effektive - og det samme kreves også fra leverandører, distributører og verksteder. For å kjøre i samme fil så trenger disse virksomhetene et robust integrasjonssystem for å nettopp levere smarte, raske og effektiv service til sine kunder...

Mye har skjedd med bilene siden Carl Benz tok patent på den første bilen 29. januar 1886. Og siden Henry Ford begynte å effektivisere produksjonen med samlebånd i 1913. Bilene har blitt mer effektive, mer behagelig å kjøre og ikke minst mer miljøvennlig, og hvorfor skal ikke samhandling mellom kunder og leverandører i bilbransjen være på samme vis? Det gjelder enten det er snakk om salg eller innkjøp av biler, utstyr og deler, eller service.

For fakturering av privatkunder for servicetjenester anbefaler vi fakturering med eSENTRAL Multikanal. Vi ønsker selvsagt mest mulig effektiv og miljøvennlig betaling som eFaktura/Vipps, eventuelt e-post med PDF-vedlegg, men Multikanal støtter også tradisjonell papirfaktura. Det er opp til kunden å velge. For bedriftskunder er selvsagt EHF-faktura støttet i Multikanal.

EHF-løsningen mot bedriftskunder kan også utvides med andre meldinger enn faktura, eksempelvis pris- og varekatalog, ordre, ordrebekreftelse og pakkseddel. Ordene vil komme rett inn i ERP-systemet uten at disse må tastes inn og dette er en løsning som vil gi betydelig effektiviseringsgevinster for begge parter.

Tilsvarende kan vi effektivisere innkjøp med EDI mot leverandører. Vår EDI- og integrasjonsplattform eSENTRAL vil hente innkjøpsordre fra ERP-systemet og levere disse til leverandøren. Tilsvarende kan eSENTRAL oppdatere systemet med ordrebekreftelser, pakksedler og faktura uten manuell behandling.

Ikke alle i bransjen støtter EHF-formater. Andre formater i bransjen vi har erfaring med er ulike EDIFACT-formater for hovedsak i Europa, mens i Nord-Amerika benyttes også ANSI X12-formatet. eSENTRAL, støtter også ulike API-er. For eksempel dersom man skal oppdatere egen nettbutikk med leverandørens lagerbeholdning.

Et alternativ til EDI mot kunder vil selvsagt være å sette opp en netthandelsløsning med eSHOP eller forhandler-/bestillingsportal med ePORTAL.

For å varene raskt og effektivt ut til kundene anbefaler vi bizClick logistics på lageret. Feilsending av varer gir uønskede høye kostnader og et dårlig rykte, og en lagerstyringsløsning med bizClick logistics sørger for minimalt antall feilplukk og feilsendinger.

Nettbutikk for dekk og felg – integrert med SAP løsning for lagertelling – BizClick