Foss Sykler AS valgte IntegrasjonsPartner – takk for tilliten!

Da Foss Sykler AS fikk et ønske om å effektivisere hverdagen for sine kunder og sine egne interne prosesser, begynte letingen etter samarbeidspartner. Det er ikke en enkel oppgave da aktørene er mange, og alle har sine styrker og svakheter. Ønsket var å finne én aktør som kunne dekke flere av punktene på agendaen.

Vi hadde fire aktører vi vurderte,- valget falt på IntegrasjonsPartner av flere grunner» sier Espen Ludviksen, Drift,- og innkjøpsansvarlig i Foss Sykler AS.

En lang prosess for å velge rett

Foss Sykler kunne lite om forskjellige løsninger før de gikk inn i prosessen, og de brukte derfor god tid på å lære. Alle løsningene som ble vurdert hadde områder de var bedre på enn de andre.

Jeg liker metaforer», sier Espen.

La oss sammenligne med en bil. Motoren den har vi i vårt ERP-system, Visma Global.

 

Med bakgrunn i våre samtaler var det ingen av de andre tilbyderne som kunne trimme denne motoren, og levere den ramma og kraftoverføringen til hjulene som IntegrasjonsPartner kunne. Utseende var vi dog litt usikre på. Av det vi har sett underveis i prosessen, leverte noen av de andre bedre visuelle opplevelser.

 

Men vi er et selskap hvor menneskelige verdier står høyt. Ting som kunnskap, personlige egenskaper, holdninger og hvordan vi jobber sammen betyr mye. Det ser vi at det gjør hos IntegrasjonsPartner også, og vi snakker det samme språket. Med dette grunnlaget for vårt samarbeid tror vi på nye høyder også i visuell opplevelse, og da er det ingen som kan levere noe i nærheten.

 

Gleder meg til fortsettelsen»….

…..Og det gjør vi også!

Det er alltid spennende, og man har alltid en god porsjon sommerfugler i magen når man starter på nye prosjekter.

Og apropos metaforer; Som sanger inntar man for hver konsert en ny scene. Man vet man kan synge, men vil stemmen være akkurat så klar og lydbilde så rent som publikum forventer?

Artister som har hatt stor suksess gjennom flere tiår er fortsatt nervøse hver gang de skal opptre.

Det er da man vet at de er dedikert for sitt oppdrag. De tar ikke for gitt at de får fortsette med det de elsker å holde på med, og det gjør ikke vi heller

Webportal for registrering av forhåndsordre

Første punkt på agendaen er å bygge en webportal hvor forhandlerne av Foss Sykler kan registrere forhåndsordre for kommende sesong.

Dette er deja vu, sier vår prosjektleder Alice Grårud.

Alice har erfaring med slike prosjekter fra sin tid som masterdataansvarlig i Sport 1.

Jeg var prosjektdeltaker da Sport 1 utviklet forhånds,- og suppleringsportal for sine butikker, et prosjekt som løp over flere år. Det var hele tiden fokus på å legge til nye funksjoner som skulle hjelpe brukeren.

Her er det mange likhetstrekk med det vi skal bygge sammen med Foss Sykler, fortsetter hun.

 

Det viktigste i et slikt prosjekt er å starte med grunndata. Det tilsvarer grunnmuren på et hus. Den må stå støtt slik at man trygt kan legge på stein for stein, og slik at man kan tørre å sette seg hårete mål på litt sikt. Det ble tidlig i dialogen avdekket at Foss Sykler forstår viktigheten av grunndata, og det speiler seg i dagens struktur i Visma Global. De er også endringsvillige dersom ting kan gjøres enklere eller på en bedre måte. Det er et veldig godt utgangspunkt for et slikt omfattende prosjekt.

 

Også er det litt ekstra moro at det er Foss Sykler, legger hun til.

 

Jeg drev før min tid i Sport 1 et rullende sykkelverksted i Ski og omegn, og var titt og ofte innom hovedkontoret i Ski dersom vi trengte deler til en reparasjon. Det var alltid hjelp å få uansett hvor travelt de hadde det, og latteren satt løst. Hadde de noen spennende nyheter om en tohjuling så delte de entusiastisk, og ringte telefonen så var de på fornavn med hver eneste butikkeier. De leverer en servicegrad som man blir glad over å få observere, og selv oppleve.

 

Selv om de distribuerer TREK som rent objektivt sett fra mitt ståsted er det kuleste innen sykkel, så har de beina godt planta på jorda. Men,- de vet at de selger bra greier og de vet hva de prater om!

De kan sykkel, vi kan få systemer til å prate sammen, og sammen skal vi lage funksjonalitet som forenkler eksterne og interne prosesser. Da er det bare å trå til, første milepæl er rett rundt hjørnet!

 

Foss Sykler AS

Foss Sykler AS er verdens eldste Trek og Bontrager-distributør.
Trek Bicycle er en global leder innen sykkeldesign og produksjon av sykler og sykkeltilbehør.
Foss Sykler AS ble etablert i 1987, og er en dedikert distributør som deler visjonen til Trek Bicycle om å gjøre sykkelopplevelsen bedre, for alle!

For mer informasjon om Trek, se www.trekbikes.no og på Facebook Trek Bikes Norge