Overgang til Infor M3 Cloud og EDI mot leverandører med eSENTRAL Cloud

Fredrik & Louisa

Fredrik & Louisa er en norskeid familiebedrift med historie tilbake til 1984. Det første parfymeriet ble etablert samme år i og i dag består virksomheten av mer enn 50 butikker og over 600 skjønnhetskonsulenter. Fredrik & Louisa er en del av Fredrik & Louisa Group, hvor Varner Holding er majoritetseier.

Fredrik & Louisa tilbyr sine kunder det absolutt beste innen dufter, sminke, ansiktspleie, kroppspleie, hårprodukter, barbering, hårstyling og romdufter, via nettbutikk og gjennom sine fysiske butikker. Fokuset er topp service og produkter av høy kvalitet.

IntegrasjonsPartner har vært leverandør til Fredrik & Louisa Logistics, tidligere kalt Hava Logistics, helt siden 2006. Tidligere løsning var EDI mot kunder og leverandører – også EDI via Kosmetikkportalen – samt bokføring av oppgjørsfiler fra Klarna.

Høsten 2021 ble det gjort strukturelle grep hos Fredrik & Louisa. Det ble bestemt at Visma Global skulle byttes ut med Infor M3 Cloud. Årsaken til valg av Infor M3 Cloud var blant annet at Infor er en av markedslederne innen ERP-systemer til retail.

Etter en kort utvelgelsesprosess våren 2022, ble det besluttet at IntegrasjonsPartner fikk fornyet tillit til å levere EDI mot leverandører som Chanel, Dermanor, Dior, DUFFbeauty, Estée Lauder, L’Oreal, Sisley Paris, Rituals, Scandinavian Cosmetics og Sæther.

I den nye EDI-løsningen til Fredrik & Louisa er eSENTRAL erstattet med eSENTRAL Cloud. På denne måten trenger ikke Fredrik & Louisa investere tid og penger i serverinfrastruktur.

Det skal sendes ordre til leverandørene, mottas ordrebekreftelser og pakksedler. Resting benyttes svært sjeldent i bransjen, så ordrebekreftelse/pakkseddel forteller hva som blir levert og til hvilken pris. Det brukes mye tid på å følge opp leverandører, så Fredrik & Louisa sparer på å få tilbake automatisk oppdatert informasjon i Infor M3 Cloud. I tillegg leverer eSENTRAL Cloud en integrasjon mot Klarna og laster ned og konverterer daglig oppgjørsfiler fra nettbutikken og inn til Infor M3 Cloud.

Løsningen kan illustreres slik:

Illustrasjonsfoto skybasert handelsløsning

 

Selve prosjektet ble ledet av Fredrik & Louisa og inkluderer også Infor M3 Cloud-leverandøren. IntegrasjonsPartner har utarbeidet EDI-implementasjonsguide for Fredrik & Louisa og denne ble sendt ut til relevante leverandører. Det var viktig å få etablert EDI mot de største leverandørene først, altså der hvor antallet bestillinger var flest og gevinsten var størst. EDI-prosjektet ble levert i henhold til frister og vi i IntegrasjonsPartner er glade for et særdeles hyggelig og godt gjennomført prosjekt.

Også Fredrik & Louisa, representert ved IT-sjef Jonas D. Nackom og prosjektleder Rune Slåttland, er glade for at de valgte å fortsette med IntegrasjonsPartner som EDI-leverandør:

«Vi er svært fornøyde med hvordan IntegrasjonsPartner har bidratt til et vellykket gjennomføringsprosjekt og overgang til stabil drift! Vi vil absolutt anbefale andre å velge IntegrasjonsPartner.»

 

Les mer om Fredrik & Louisa her: https://fredrikoglouisa.no/

Kontakt meg, så hjelper jeg deg med å finne riktig løsning til ditt prosjekt


Portrettbilde av Jon Kalnes.

Jon

Salgssjef