fbpx

Effektiv logistikk i Visma Business NXT

Kondomeriet

Kondomeriet er et velkjent varemerke og Norges største leverandør av erotiske leketøy, og er en kilde til krydder i det norske folkets sexliv. Kondomeriet har i over 30 år sørget for å gi nordmenn et mer lekent sexliv og med 9 butikker spredt over hele landet, samt en stor nettbutikk, er Kondomeriet det naturlige førstevalget.

IntegrasjonsPartner har vært leverandør av integrasjonstjenester til Kondomeriet siden 2014. Den gang benytte Kondomeriet Visma Business som ERP-system. Vår integrasjonsplattform, eSENTRAL, integrerte Visma Business nettbutikken (EPiServer CMS) og tredjepartslageret (Bring). Integrasjonsløsningen gjorde at ordrene kom automatisk inn i Visma Business fra nettbutikken og deretter ble overført til Bring for plukking og pakking. eSENTRAL oppdaterte tilbake til Visma Business fra Bring om hvilke varer som Bring hadde sendt til kundene. Integrasjonsløsningen håndterte også innkjøpsordre og varemottak, samt regelmessige lagersaldoer fra Bring til Visma Business, og videre til EPiServer CMS, slik at kundene kunne se varenes tilgjengelighet.

Selv om eSENTRAL i starten overførte meldinger mellom Visma Business, nettbutikken og tredjepartslaget, så utførte Kondomeriet allikevel en del manuelle oppgaver i Visma Business. Det ble gjort kontroll av ordrene som kom inn fra nettbutikken, og det ble manuelt sendt ut pakkseddel og faktura. I 2017 tok eSENTRAL over disse oppgavene og sendte etter dette automatisk ut pakkseddel og faktura ettersom ordrene kom inn i Visma Business, og deretter ble ekspedert av Bring. Kondomeriet sparte et snaut årsverk på automatisering og effektivisering av disse oppgavene. Spart tid som heller kunne bli brukt på bedre kundeservice og andre oppgaver. I senere fase har Bring også byttet ut filintegrasjon med bruk av API (Mybring).

I starten av 2022 inngikk Kondomeriet avtale med Visma om oppgradering til Visma Business NXT som en av to logistikkpilotkunder. Visma Business NXT er fullt tilrettelagt for integrasjoner, automasjon og høy ytelse. Det var nemlig viktig for Kondomeriet at skjermbilder, integrasjoner og automatikken fra Visma Business ble videreført i Visma Business NXT. I tillegg ble også nettbutikken oppgradert. EPiServer CMS har nå byttet navn til Optimizely og Oxx har selv satt opp integrasjonene mot Visma Business NXT.

Det ble tidlig klart at IntegrasjonsPartner fortsatt skulle levere integrasjoner mellom Visma Business NXT og Bring (Mybring). Visma Business NXT benytter et API basert på GraphQL. Dette til forskjell fra Visma.net som har et REST-API. IntegrasjonsPartner har derfor bygget et GraphQL-rammeverk som del av eSENTRAL med de fordeler dette gir. Viktig her var samme automatikken som tidligere. I tillegg har integrasjonsløsningen blitt utvidet med integrasjoner mellom Visma Business NXT og POS-systemet ExtendaGo fra SmartStore, som Kondomeriet benytter i sine butikker.

 

Owe Stangeland, har vært en aktiv pådriver for effektivisering gjennom smarte IT-løsninger i Kondomeriet siden 2009:

IntegrasjonsPartner har levert gode og stabile integrasjonsløsninger helt siden starten i 2014 og har med dette bidratt til å automatisere og effektivisere, slik at Kondomeriet kan fokusere på utvikling av virksomheten og redusere kostnader. Vi er svært fornøyde med samarbeidet og hvordan IntegrasjonsPartner har løst oppgavene.

Owe Stangeland, IT-sjef Kondomeriet

 

Siden dette har vært et pilotprosjekt før Visma Business NXT offisielt er lansert, er det Visma som sittet med tømmene og styrt prosjektet. Oppstart av prosjektet for flytt fra Visma Business til Visma Business NXT startet februar i år og den ferdige løsningen skulle gå live 1. november. Noen småting har det vært i ettertid, men Kondomeriet var flyttet over til Visma Business NXT i midten av oktober, i god tid i henhold til planen.

Vi er veldig glade for å ha IntegrasjonsPartner med på piloten med Kondomeriet. Visma Business NXT vil være et veldig viktig produkt for Visma i tiden fremover og da er det veldig viktig å kunne integrere Visma Business NXT med andre systemer, kunder og leverandører. IntegrasjonsPartner har vært en trofast partner i 25 år

David Aarstein, produktsjef Visma Business NXT, Visma Software

 

Les mer om Kondomeriet her.

Klikke for mer informasjon om Visma og Visma Business NXT.

Kontakt meg, så hjelper jeg deg med å finne riktig løsning til ditt prosjekt


Portrettbilde av Henning André Hansen.

Henning

Key Account Manager