På bakhjulet inn i hyttebransjen

Det som startet med motorsykler og endte i hytter er en historie for seg selv. Gründer Torbjørn Kaarud, motorsykkelentusiast og importør av motorsykler, oppdaget da han selv skulle kjøpe hytte, hvilke muligheter som fantes i dette markedet. FH-gruppen ble dannet og drevet fram til 2018, hvor oppkjøpsfondet Altor overtok alle aksjene. Resten er historie.

Glenn Ivar Dammen i Faungruppen foran bilde av hytter

Glenn Ivar Dammen i Faun-gruppen

 

Dette skjedde for 16 år siden og i dag er Faun markedsledende innen salg og oppføring av hytter i Norge med ferdigstilling av opptil 600 nøkkelklare hytter i året. – Jeg tror vi har hatt denne veksten, sammen med smart forretningsdrift og attraktive hytter, fordi vi jobber fokusert med å ivareta balansen mellom mennesker og naturen. Vi jobber hver dag for å tilegne oss kunnskap om nye trender som ivaretar miljøkravene vi strekker oss etter. Det blir lagt merke til, sier Glenn Ivar Dammen.

For oss er det viktig å jobbe på lag med naturen, for å bygge en bærekraftig, solid drift med varig verdi. Slik gjør vi det mulig for folk å finne sitt eget fristed.

Glenn Ivar Dammen i prat med IntegrasjonsPartners Lars Beyer-Olsen

Glenn Ivar Dammen i prat med IntegrasjonsPartners Lars Beyer-Olsen

«For oss er det viktig å jobbe på lag med naturen, for å bygge en bærekraftig, solid drift med varig verdi.»
Glenn Ivar Dammen / Faun

Gode samarbeidspartnere

Med et bastant fundament som har bygget en markant bedrift er det avgjørende med gode systemer som effektivt fjerner støy fra handelsprosessene.

-Vi brukte Excel til det meste og mye fungerte bra, men det ble også mye manuell håndtering, og derav ble det en del feil som førte til mer jobb og støy. Med en raskt voksende organisasjon vokste også behovet for å effektivisere driften. I 2021 startet samarbeidet med IntegrasjonsPartner BITS AS og det ble en ny hverdag for oss, forklarer Dammen. Spesielt merket vi endringer under lønns- og timeføringen, samt under oppretting av prosjekter og kalkulasjon. Nå er det rett og slett mye mindre feil.

I tillegg har vi fått i gang smarte digitale løsninger for generering av leads. Nå skjer det meste via automatikk og IntegrasjonsPartners eSENTRAL forenkler integrasjonene mot andre 3-parts systemer og sparer oss for flere gjentagende prosesser. Nå sparer vi masse tid og vi får fulgt opp kunder på en bedre måte. Vi har kunnet plassere ansatte i mer verdiskapende stillinger og vi sparer i dag mye penger på færre lisenser.

IntegrasjonsPartner oppleves som en nøytral part mellom alle aktører og luker raskt ut og rapporterer de feil som måtte oppstå. Og skulle det være noe, er det alltid rask respons fra IntegrasjonsPartner, avslutter Glenn Ivar Dammen.