25-årsjubileum!

I disse dager er det 25 år siden IntegrasjonsPartner startet arbeidet med å effektivisere Norge! I den anledning har vi tatt en nærmere prat med daglig leder Morten Pettersen, og Terje Svensson som jobber som produktsjef for eSENTRAL og er en av gründerne.

I begynnelsen besto IntegrasjonsPartner kun av Terje og Bjørn Svendsen. Begge kom fra Micro80, som senere ble til en del av Visma. Terje mimrer om starten, på loftet over Olsen Glass i Huths gate i Fredrikstad.

– Det var mange spennende prosjekter. Vi begynte tidlig med digitalisering av fakturaen, egentlig før man helt visste hva digitalisering var. Den gang var det ikke støtte for å sende elektronisk fakturaer i ERP-systemene. Det kom imidlertid som et krav fra de store aktørene i bransjen, så vi hjalp de mindre og voksende leverandørene i elektro- og dagligvarebransjen med dette. Etter hvert kom også de andre EDI-meldingene vi kjenner i dag. Og selvsagt kom også de andre bransjene etter. Det var mye jobb for elektrobransjen i starten. For kunder, leverandører og bransjeaktører.

– I starten delte vi på en ISDN-linje. Det er noe som har endret seg gjennom 25 år, kan Terje fastslå.

– En av de aller første kundene vi hadde var SG Armaturen, og de er fortsatt en god kunde i dag.
Terje setter seg litt bedre til rette i stolen.

– Det gjelder jo også mange av de andre kundene våre fra den gang, smetter Morten inn fra siden.

Morten kom til IntegrasjonsPartner i 2003 og tok over som daglig leder i 2008.

– Selskaper som Komplett, Starco, Domstein, Engelschiøn Marwell Hauge (nå Scandinavian Cosmetics) og Hava Logistics ble tidlig med, og de er fortsatt på kundelisten, forteller han.

Terje tenker tilbake.

– I begynnelsen ble det en god del spesialløsninger for ulike kunder. De fleste av disse ble avviklet i årene 2008 – 2010. Vi ville fokusere og standardisere. Men hele veien har vi hatt fokus på å være fleksible og løse de aller fleste utfordringer kundene har til digitalisering, automatisering og effektivisering. Vi har på en måte satt skreddersøm og kundetilpasninger i system. Det er jo en av våre styrker, sier Terje og smiler.

Terje erindrer også at det på loftet i Huths gate var svært kaldt om vinteren og tilsvarende varmt om sommeren.

– Amund, en av de første ansatte og som returnerte til IntegrasjonsPartner for noen år siden, satt og trykket på pc-en med pulsvanter og en vifteovn med varmluft rett mot seg på kalde vinterdager.

Terje humrer når han tenker på det.

– Det ble bedre når vi flyttet videre, husker Terje.

– Etter Huths gate var vi noen år på Selbak, etter det i Stabburveien og i 2012 landet vi her på Hassingen. Til høsten flytter vi opp en etasje og inn i nyoppussede lokaler og det gleder vi oss alle til, sier Morten og smiler.

Gjennom disse 25 årene har IntegrasjonsPartner vokst jevnt og trutt og har nå blitt 33 ansatte. Det har hele tiden vært snakk om å bygge sten på sten. Kontrollert vekst hele tiden.

– Å ta vare på folka og ha et godt arbeidsmiljø har vært og er veldig viktig for oss, sier Morten videre.

En annen ting som har endret seg i disse 25 årene er programvareløsningene IntegrasjonsPartner tilbyr.

– For ca. 13 år siden utviklet vi vår egen netthandels- og portalløsning og nå er vi i gang med neste generasjon av denne plattformen. Så utover høsten er vi klare med oppdaterte versjoner eSHOP og ePORTAL. Det gleder vi oss til å gå i markedet med, beretter Morten ivrig.

– Og så har vi bizClick logistics som begynner å få et skikkelig fotfeste i markedet. Et lagersystem som effektiviserer varemottak, plukk, pakk og lagertelling i mellomstore og store varehandels- og produksjonsbedrifter. Vi så at det er mange som jobber tungvint og papirbasert med logistikken sin, og at et lagersystem passet godt inn i vår tjenesteportefølje. Vi kastet oss ut i et utviklingsprosjekt for noen år siden og nå begynner det å svinge av warehouse management teamet vårt!

Vi er stolte av å ha klart å skape en slik bedrift i Fredrikstad, og er selvsagt veldig ydmyke og takknemlige over at rundt 350 bedrifter har valgt å stole på at vi kan hjelpe dem å digitalisere og effektivisere. Vi har ikke tenkt til å skuffe dem i fremtiden heller, så vi gyver løs på de neste 25, sier Morten med et stort smil.