Reisebrev fra IntegrasjonsPartner

Opp av asken, eller rettere sagt ut av oppussingstøvet, stiger mulighetene frem.
Som kjent bygger vi om våre lokaler og har i den anledning sendt våre ansatte tilbake på hjemmekontor. Akkurat idet de fleste var begynt å venne seg til den «nye, gamle hverdagen» som så smått har blitt gjeninnført etter år med håndsprit, Teams og meteren.

Våre medarbeidere er både høyst kompetente og pliktoppfyllende. Men de er også eventyrlystne! Les bare hvordan tre av våre gode kollegaer har tilbragt tiden på «hjemmekontor»:

Hjemmekontor på en strand i Asia

Hvordan blir det å komme hjem?

David, seniorkonsulent/utvikler

 

«Nå har jeg snart vært på reise i to måneder. Jeg befinner meg i Asia, og jeg må si det er meget spennende.

Ettersom vi bygger om våre lokaler, er vi alle nødt til å være på hjemmekontor. Jeg har fått lov til å ta hjemmekontoret med meg på reise og jeg pakket derfor kofferten. .

Det å være på reise, handler mye om å oppsøke opplevelser man ønsker, men også om å prosessere inntrykk fra de stedene man besøker. Noen steder er annerledes enn det man er vant med, og det er fort gjort å havne i en liten «lost in translation»-situasjon. Eller fem!

Jeg har i tiden på reise hatt noe ferie, men har mesteparten av tiden hatt digitalt «hjemmekontor». Et fungerende hjemmekontor forutsetter tilgang til de systemene som bedriften vil man skal benytte, men også nettilgangen for å nå dem.

Vedrørende nettilgang, har jeg opplevd mye forskjellig trådløst nettverk på reisen. Min erfaring er at hoteller i Asia ikke har de råeste nettilgangene. Overraskende nok er ofte 4G det raskeste alternativet.

Noen jeg har truffet på reisen, som hadde vært her i Asia en stund, kunne fortelle at det i mange land er vanlig å måtte betale «premium abonnement» for å få gode og stabile linjer.

Asiatisk mat    Midlertidig kontor på reise i Asia
Foto: David 

Det viktigste på en slik reise handler egentlig ikke om god internettilkobling for å få tak i de hjemme, men mer om de menneskene og kulturene man møter. At ting er forskjellig fra hva man er vane med, betyr ikke at det er dårlig, men gir mulighet for en personlig vekst og reise.

Hvis man på reise ikke rekker å savne de hjemme – familie og kollegaer – er det da en god reise?
På reise får man utvidet horisonten, og hverdagslige problemer blir mindre. Man blir etter hvert mer avrundet. Hvordan blir det å komme hjem?!

I vår arbeidshverdag, hjelper vi firmaer og fysiske mennesker med deres utfordringer i det digitale landskapet. Det handler mye om tillit. Dette har jeg brukt noe tid på å tenke igjennom, på min reise. Det å få tillit, betyr at noen stoler på en.

Jeg har møtt mennesker på min reise i Thailand, som grunnet samfunnsmessige installasjoner ikke har tillit til det samfunnet de deltar i. Det har gjort at jeg priser mitt samfunn og min deltagelse; At kundene våre viser oss tillit til at vi kan hjelpe dem med de utfordringene de har, både med løsning og diskresjon. Selv fra et «hjemmekontor» i Thailand.

Men en ting jeg har opplevd som er likt mellom våre land, uavhengig av politisk styre og tillit til det, så er man stolt av sitt kongehus. Jeg vil våge å påstå at folk i Thailand kanskje setter pris på det litt mer enn hva vi i Norge gjør. Kanskje det har noe med den generelle tilliten til samfunnet i Thailand?

Alter i Asia, kollega på reise
Foto: David

Jeg har noe tid igjen før jeg vender snuten hjemover, og jeg vet jeg kommer til å nyte hvert sekund. Likevel blir det godt å komme hjem, til de som kjenner meg og som har tillit til den jeg er.

Vennlig hilsen David»

 

 

Der stillheten rår

Henning, Key Account Manager

«Hjemmekontor kan være så mangt. For de fleste er det ved spisestuebordet, kjøkkenbordet eller i sofaen. Eller på et rom som kalles «kontoret» hjemme.

Men i sommer ble «hjemmekontor» til «bortekontor» for meg, nærmere bestemt hos First Camp Solvik – Kungshamn, med Smögen som nærmeste nabo.

Det er deilig å stå opp i vogna og gå ut i forteltet, starte dagen med en god frokost og kaffe. Helt stille på en campingplass så tidlig.

Trådløst nettverk er som oftest ikke noe å skryte av på campingplasser, så det er bare å koble opp PC til nettet via telefonen før man setter i gang. Etter arbeidsdagens slutt, ligger Smögen der i all sin prakt, med en flott brygge, god stemning og hygge.

Anbefales på det sterkeste for de som har mulighet!

Vennlig hilsen Henning»

Hjemmekontor i kampingvogna
Foto: Henning

 

Ti bad og to telefoner

Karin, Seniorkonsulent

«Etter å ha tilbrakt nærmere to år på hjemmekontor, var det med blandede følelser at vi gikk ut av lokalene våre og hjem til pulten enda en gang. Det gledes over splitter nye lokaler, og så er det mindre fristende å bruke tiden i heimen med de nå altfor velkjente omgivelsene.

Når vi da hadde muligheten, satt familien og jeg oss i bilen og reiste sydover. Vi var borte i totalt fem uker, der tre av dem ble brukt til jobb fra et leid hus i Spania. Heldigvis var internettforbindelsen helt strålende, mens telefonbruk ikke var like enkelt.

I Spania er det som kjent siesta flerfoldige timer midt på dagen, og selv om det høres lite effektivt ut, kan jeg forstå det. Det er varmt – veldig varmt! Vi levde i en slags unntakstilstand med hetebølge i et allerede knusktørt land. Enkelte steder var de faktisk utsolgt for drikkevann! Siesta ble det ikke tid til for min del, men et bad eller ti i løpet av dagen var helt nødvendig.

Det var et avslappende liv, det var godt å se andre vegger, annen natur og det beste av alt – det er jo alltid en varm sommerdag i Spania!

Vennlig hilsen Karin»

   Kontor i Spania   

Foto: Karin