Bygget ny systemløsning fra bunnen

Christiania Belysning trengte helt nye IT-systemer da de kjøpte opp danske Lysmesteren. I 2014 kjøpte Christiania Belysning opp den danske franchise-kjeden Lysmesteren. Kjeden tilhørte daværende Expert, og var hundre prosent integrert i deres systemer. Nå måtte en helt ny systemløsning bygges fra bunnen i løpet av kort tid.

– Vi hadde et klart bilde av hvordan vi ville at løsningen skulle fungere, men vi hadde ikke den nødvendige IT-tekniske kompetansen på huset. Jeg skjønte at dette var en stor utfordring, og at jeg måtte snakke med noen jeg kunne stole på som kunne mye om IT, forteller økonomisjef i Christiania Belysning, Bente Skalstad.

Redningen

Dermed tok hun kontakt med Integrasjons­Partner, som hun hadde samarbeidet med tidligere. Deres konsulent ble med Skalstad i alle møtene med danskene.

– Han var med meg i alle samtalene med Expert, og da han kom hjem fra Danmark hadde han en klart oppfatning av hva oppgaven besto av, rent IT-teknisk. Det var redningen for at vi fikk et godt system, sier Skalstad.

I løpet av få måneder etablerte Integra­sjonsPartner en bestillingsportal med komplett varekatalog og en rekke støtte­funksjoner. Løsningen gir alle medlemsbu­tikkene tilgang til regnskapsdata, faktura­arkiv og nøkkeltall for benchmarking av sin butikkdrift mot andre kjedemedlemmer.

Dataflyten mellom forretningssystem, tredjepartslager og nettbutikk ble dessuten automatisert med integrasjonsplattformen eSENTRAL.

– Det var naturligvis helt avgjørende å få dette på plass, for at ikke prosessene skulle bli ekstremt arbeidskrevende. De danske partnerne merket knapt overgangen. De logget på, og kunne handle fra dag én. Sammen med IntegrasjonsPartner fortsatte vi å utvikle backoffice-funksjonene i handelsportalen, slik at vi innen kort tid fikk en løsning partnerne er veldig fornøyde med, forteller økonomisjefen.

Slipper bekymringer

Christiania Belysning bruker fortsatt IntegrasjonsPartner til både integrasjons­arbeid og generell rådgiving.

De er ikke bare kompetente på selve integrasjonen, men på digitale løsninger generelt. Konsulenten vi har er svært konstruktiv, effektiv og god å samarbeide med. Når han er på et prosjekt, vet jeg at ting blir gjort, og jeg slipper å bekymre meg, sier Skalstad.